Recepty od Pinkasů

 
 

Skvělý recept na tento týden:

Jihočeská kulajda:

kořenová zelenina
1 kelímek zakysané smetany
300-400g hub
½ kg brambor
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 menší cibule
sůl, pepř, kopr, kmín

Dáme vařit asi litr vody, přidáme sůl a kořenovou zeleninu, když se voda začne vařit. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory a najemno nasekáme cibuli a vše přidáme do vroucí vody. Mezitím očistíme houby, nakrájíme je na tenké plátky a na chvíli dáme vařit do vody do jiného hrnce, aby změkly. Poté je přidáme do polévky. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu (polévku si na chvíli sundáme z ohně, aby se nám smetana nesrazila). Polévku ochutíme pepřem, kmínem a trochou najemno nasekaného kopru. Nakonec do polévky rozklepneme vejce.


Zpět Vytisknout tuto str.nku Pridat stranku do oblibenych polozek Zpet na za.atek stranky
Pro letošní období Adventu vám můžeme nabídnout naše vlastní, domácí vánoční cukroví a vánoční štolu. Jedná se o 10 tradičních druhů: vanilkové rohlíčky, linecká kolečka s rybízovou marmeládou, karamelový košíček, florentinské hvězdičky, dvoubarevné pracny, kokosový suk, švestky plněné mandlí v čokoládě, oříškové pusinky, išelské dortíky a vánoční sádlovky.

Oblíbené recepty Oblíbené receptyod Pinkasů Silvestr s programem v Praze Silvestr s programem v Praze31. prosince 2020 Rezervace stolu Rezervace stolu...aneb co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek!