Skvělý recept na tento týden:

Kuřecí prsa na čerstvé rozmarýně s jablečnou omáčkou

Kuřecí prsa na čerstvé rozmarýně s jablečnou omáčkou

3 větší kuřecí prsa 250-300 g
špetka soli
mletého bílého pepře
4 lžíce oleje
4 lžíce másla
2 snítky čerstvé rozmarýny

Jablečná omáčka: 3  čerstvá jablka, 3 lžičky medu, 1 hřebíček, 400 ml bílého vína
Zdobení: 3 barevné papriky, 1 sterilovaný hrášek

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku s tukem. Z části snítky rozmarýny otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a posypeme jimi kuřecí prsa. V předehřáté troubě je zapečeme, poté snížíme teplotu, podlijeme je a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka. Upečená prsa vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout. Do výpeku dáme nakrájená jablka bez jádřinců, přidáme med, hřebíček, zalijeme vínem a důkladně podusíme. Pak omáčku prolisujeme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa nakrájíme na úhledné plátky, rozložíme na mísu, doplníme jablečnou omáčkou a ozdobíme snítkou čerstvé rozmarýny, nakrájenou paprikou a sterilovaným hráškem. Podáváme na studeno s čerstvým bílým či tmavým pečivem.

V naší gotické zahradě pro vás, od soboty 8. června po celé léto, připravujeme na našem venkovním grilu a v naší udírně skvělé pinkasovské letní speciality.
Těšíme se na vaši návštěvu!

Polední menu Restaurace U Pinkasů Polední menuAktuální polední nabídka hotových jídel.


Rezervace stolu Rezervace stolu...aneb co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek!

Facebook page Restaurace U Pinkasu
Při provozu těchto www stránek nevyužíváme soubory cookies. V případě vašeho aktivního informovaného nesouhlasu, prosím,  klikněte zde