Oblíbené recepty od Pinkasů

Skvělý recept na tento týden:

Jablečný štrůdl:

400 g hladké mouky
1 vejce
asi 1/8 vlažné vody
lžička octa
špetka soli
asi dvě lžíce sádla
1-1 ½ kg jablek
150g strouhanky
med
skořice, vlašské ořechy
trochu rozšlehaného vajíčka na potření

Do vlažní vody přidáme sádlo a přidáme vejce, vše promícháme a nožem zamícháme do mouky v míse a zaděláme těsto. Můžeme podle potřeby přidat trochu mouky, těsto musí být táhlé ale ne moc lepivé. Vypracujeme je, až je hebké a tažné. Těsto rozdělíme na tři bochánky a necháme je pod utěrkou asi půl hodiny odpočívat. Mezitím si oloupeme a na plátky nakrájíme jablka (krájená jsou lepší než strouhaná, protože nepustí tolik vody), ořechy nožem nasekáme na menší kousky. Bochánky těsta postupně rozvalujeme na tenkou placku (dříve než do ní kladem jablka, ji odlepíme od válu, abychom měli jistotu, že štrůdl pak půjde z válu zvednout. Těsto posypeme slabou vrstvou strouhanky (můžeme ji před tím krátce osmahnout na másle, aby měla lepší chuť), poté posypeme nakrájenými jablky, pokapeme medem, posypeme skořicí a posypeme sekanými ořechy. Těsto z každé strany povytáhneme a přehneme a jablka zabalíme. Štrůdly klademe vedle sebe na plech na pečící papír a potíráme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme dozlatova asi půl – ¾ hodiny.


Zpět Vytisknout tuto str.nku Pridat stranku do oblibenych polozek Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na za.atek stranky
Oblíbené recepty od Pinkasů - Restaurace U Pinkasů 1 Oblíbené recepty od Pinkasů - Restaurace U Pinkasů 2 Oblíbené recepty od Pinkasů - Restaurace U Pinkasů 3