|
|
Skvělý recept na tento týden:Jehněčí roláda800 g jehněčího masa bez kosti (plec) Náplň: 4 žemle, 50 ml sladké smetany na navlhčení žemlí, 2 vejce, špetka soli, čerstvé petrželky, špetka mletého bílého pepře a muškátového květu, 100 g uzeného masa Do misky vložíme na kostičky nakrájené žemle, navlhčíme je smetanou, přidáme vejce, sůl, nakrájenou petrželku, pepř, muškátový květ, nadrobno nakrájené uzené maso a promícháme. Jehněčí maso rozřízneme na plátky, naklepeme, osolíme a po celé ploše rozetřeme připravenou náplň. Opatrně srolujeme a důkladně převážeme provázkem. Vložíme do pekáčku s olejem a máslem a v předehřáté troubě zprudka opečeme. Snížíme teplotu, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání zvolna pečeme doměkka. Jako příloha je vhodný listový špenát a bramborové placky. |
|