Skvělý recept na tento týden:

Babiččiny buchty:

0,5kg polohrubé a 0,5kg hladké mouky
15 dkg cukru
18 dkg rozehřáté Hery
4 žloutky
50g kvasnic
více než 0,5l mléka
0,5 lžičky soli
zázvor

Do mísy prosejeme mouku, trochu jí oddělíme na přisypání. V hrnečku necháme v části vlahého mléka se lžičkou cukru vykynout kvasnice. Když máme kvásek vykynutý, vložíme do utvořeného důlku v mouce žloutky a tenkým pramínkem přiléváme kvásek, který hned do žloutků vtíráme vařečkou. Přidáme další mléko, rozpuštěný tuk, zázvor, citrónovou kůru a nakonec sůl. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, ze kterých vyvalujeme kuličky, které necháme na vále ještě chvíli kynout. Poté plníme náplní (mákem, tvarohem, strouhanými jabky, třešněmi apod.) a dobře uzavřeme. Klademe se do pekáče volně spojenou částí dolů. Pomažeme rozehřátým tukem a ještě je necháme 15 až 20 minut kynout na pekáči. Pak je dáme péct do dobře vyhřáté trouby, po chvíli teplotu zmírníme. Pečeme asi půl až tři čtvrtě hodiny. Upečené vyklopíme na prkýnko a cukrujeme.

Srdečně Vás zveme do centra Prahy k oslavě Silvestra a počátku Nového roku 2025 do všech prostor naší Restaurace U Pinkasů, kde již tradičně od 20:00 hodin tento večer nabízíme program a skvělou silvestrovskou nabídku.
Těšíme se na vaši návštěvu!

Vánoční dárkové poukazy Vánoční dárkové poukazy Polední menu Restaurace U Pinkasů Polední menuAktuální polední nabídka hotových jídel.




Facebook page Restaurace U Pinkasu
Při provozu těchto www stránek nevyužíváme soubory cookies. V případě vašeho aktivního informovaného nesouhlasu, prosím,  klikněte zde