Skvělý recept na tento týden:

Jihočeská kulajda:

kořenová zelenina
1 kelímek zakysané smetany
300-400g hub
½ kg brambor
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 menší cibule
sůl, pepř, kopr, kmín

Dáme vařit asi litr vody, přidáme sůl a kořenovou zeleninu, když se voda začne vařit. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory a najemno nasekáme cibuli a vše přidáme do vroucí vody. Mezitím očistíme houby, nakrájíme je na tenké plátky a na chvíli dáme vařit do vody do jiného hrnce, aby změkly. Poté je přidáme do polévky. Když jsou brambory měkké, přidáme smetanu (polévku si na chvíli sundáme z ohně, aby se nám smetana nesrazila). Polévku ochutíme pepřem, kmínem a trochou najemno nasekaného kopru. Nakonec do polévky rozklepneme vejce.


Zpět Vytisknout tuto str.nku Pridat stranku do oblibenych polozek Zpet na za.atek stranky
Srdečně Vás zveme do centra Prahy k oslavě Silvestra a počátku Nového roku 2022 do všech prostor naší Restaurace U Pinkasů, kde již tradičně od 20:00 hodin tento večer nabízíme program a skvělou silvestrovskou nabídku za jednotnou cenu 2021,- Kč.

Polední menu Restaurace U Pinkasů Polední menuAktuální polední nabídka hotových jídel.


Rezervace stolu Rezervace stolu...aneb co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek!